Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat22ºC-13ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Setmana Santa 2021: Quines restriccions hi ha a Catalunya?

Les restriccions a Catalunya per a la Setmana Santa 2021 no desapareixeran i aquests dies festius tornaran a estar marcats per la limitació de la mobilitat amb el confinament perimetral i les mesures per la covid, després de l´arribada de variants diferents del virus i en una situació d´alerta davant una possible quarta onada del coronavirus a Espanya.

Després de les últimes modificacions del Ministeri de Sanitat i de la darrera reunió del Procicat amb el govern català, ja hi ha establertes quines restriccions a Catalunya estaran en vigor entre el 26 de març i el 9 d´abril i de quina manera afectaran la mobilitat i el confinament.

El confinament comarcal es troba aixecat des del 15 de març amb desplaçaments permesos amb la mateixa bombolla de convivència per a tot el territori català. El que sí que es manté és el tancament perimetral de Catalunya. De fet, de totes de les comunitats autònomes.

No es pot anar a Andorra per oci o fer turisme, ja que hi ha confinament perimetral a Catalunya. Només es pot viatjar fora del perímetre, a una altra comunitat autònoma o a Andorra, si és un cas justificat i inclòs en les excepcions al confinament.

Els bars i restaurants poden obrir ininterrompudament fins a les 17 h. La Generalitat ha eliminat les franges horàries, però no permet l´obertura dels establiments fins al toc de queda, com reclamen els restauradors. El que sí que es permet, tal com ha acordat el Consell Interterritorial de Salut, són les reunions de fins a quatre persones dins dels locals i de fins a sis persones a les terrasses, sense limitació a les dues bombolles de convivència.

Una de les decisions acordades en el marc del Consell Interterritorial de Salut és que es prohibeixen les trobades amb persones no convivents en espais tancats per Setmana Santa. Dit d´una altra manera, no es podrà anar a casa d´una altra persona si no s´hi conviu. A més a més, s´han limitat les trobades socials: quatre persones com a màxim en espais públics tancats i sis en espais públics oberts. Tot plegat estarà en vigor entre el 26 de març i el 9 d´abril.

El toc de queda a Catalunya es mantindrà tal com està actualment: no es podrà estar al carrer entre les 22 h i les 6 h.

Publicació 30.03.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina