Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Pressupost Participatiu rep 138 propostes ciutadanes

El primer Pressupost Participatiu de la histōria de Sant Pol ja ha completat la seva primera etapa. En la fase de recollida de propostes que s'ha portat a terme entre els mesos de maig i juny, s'han rebut un total de 138 propostes per part dels vilatans i vilatanes.

Totes aquestes persones han realitzat una o diverses propostes a realitzar durant l'any prōxim amb els 100 mil euros que l'Ajuntament destinarā a una partida econōmica específica amb la finalitat de portar a terme aquelles accions que resultin més votades per part de la ciutadania.

En les properes setmanes, es classificaran totes les propostes rebudes i es faran arribar al diferents departaments municipals per tal que analitzin la seva viabilitat en relaciķ a criteris generals (que siguin viables legalment i tčcnicament, de competčncia municipal i d´interčs general) i a criteris econōmics (que siguin viables econōmicament, amb un límit econōmic per proposta i que no estiguin ja previstes com a despesa ordināria o inversiķ de l´ajuntament). Un cop fet aquest filtratge, es classificaran les propostes segons la seva tipologia (urbanisme, via pública, medi ambient, serveis socials, etc.) i també es diferenciarā si es tracta de propostes relatives a inversions (principalment obra pública) o a despesa corrent (serveis com ara cursos per a persones aturades, formaciķ, excursions per a gent gran, etc.)
 
En la tercera fase del Pressupost Participatiu, prevista per finals de setembre, la ciutadania podrā votar les propostes que hagin estat validades en base als criteris anteriorment esmentats. El període de votaciķ serā de 15 dies i hi podran prendre part totes les persones majors de 16 anys empadronades a Sant Pol. Cada persona podrā votar un māxim de 5 propostes, establint una prioritat de l´1 (més prioritāria) al 5 (menys prioritāria). Les votacions es portaran a terme principalment de manera telemātica, si bé també es contempla la possibilitat de votar presencialment en equipaments municipals.
 
Un cop acabat el període de votaciķ es publicaran els resultats i es confeccionarā el llistat de les propostes guanyadores, que s´inclouran en el Pressupost municipal del 2021 per a la seva execuciķ en base al límit econōmic que s´haurā reservat en la partida del Pressupost Participatiu. En aquest sentit, s´estableix una participaciķ mínima del 10% del cens de persones majors de 16 anys per donar validesa al procés participatiu.
 
Posteriorment, l´Ajuntament realitzarā un seguiment de l´execuciķ de les propostes guanyadores i informarā oportunament a la ciutadania del seu desenvolupament.

Publicaciķ 22.06.2020
Versiķ per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrōnic
Pujar al principi de la pāgina