Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
A les eleccions del 14F es podrà votar des de casa

correusCom a una de les noves mesures per evitar aglomeracions de persones en els col·legis electorals de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per al pròxim 14 de febrer de 2021, hi haurà la possibilitat d'emetre el vot sense sortir de casa.

Es tracta d'una nova modalitat de vot per correu que s'haurà de sol·licitar prèviament de manera telemàtica. Per demanar-ho, cal disposar del certificat IdCat o d'algun altre certificat digital reconegut per l’Estat.

Un cop sol·licitat, el vot es lliurarà directament a un empleat de Correus que es desplaçarà fins al domicili de la persona sol·licitant.

Aquesta modalitat de vot es podrà sol·licitar entre el 22 de desembre de 2020 i el 4 de febrer de 2021 i s'ofereix gràcies a l’acord a què han arribat la Generalitat de Catalunya i Correus.

Com es podrà votar sense sortir de casa?

Demanant el vot per correu directament a la web de Correus. Per fer-ho caldrà acreditar que la persona que ho demana és realment la interessada. I això només es pot fer amb el que es coneix com a certificat digital.

Com s'obté un certificat digital?

El del govern es diu IDCAT Certificat i s'ha de tramitar a través d'internet. Un cop feta la demanda de l'IDCAT CERTIFICAT per internet, cal anar fins a una Oficina d'Atenció al Ciutadà de qualsevol administració per recollir-lo en persona, ensenyant el DNI. És un tràmit que ara es fa amb cita prèvia. També es pot demanar el vot per correu amb altres certificats digitals, com el que porta el DNI electrònic, que només es pot fer servir si es disposa d'un lector del document connectat a l'ordinador.

Com es fa servir aquest certificat digital?

S'ha de descarregar a un ordinador des d'un correu que envia l'administració al titular del certificat. Un cop descarregat, cal instal·lar-ho i fer-lo servir a través d'un navegador d'internet.

Un cop demanat el vot a Correus què passarà?

Doncs que el carter o la cartera vindran a casa nostra a portar-nos la documentació electoral. És la que s'envia habitualment quan es vota per correu amb totes les paperetes de les candidatures que concorren a les eleccions.

Hauré d'anar a l'oficina de Correus després?

No, el mateix carter que ens ha portat la documentació electoral estarà facultat per recollir el nostre vot un cop l'hàgim introduït al sobre corresponent, sempre preservant el secret de vot. En principi hi haurà temps per entregar el vot per correu fins a 2 dies abans de les eleccions, a les 14 hores.

Publicació 16.12.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina