X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Modificacions de les restriccions de mobilitat a partir del 9 d'abril 2021

Aquesta mitjanit han entrat en vigor les noves mesures per contenir la Covid a Catalunya aprovades pel Procicat després de les vacances de Setmana Santa. Queden així:


Mobilitat

L'únic canvi adoptat pel Procicat és que es recupera el confinament comarcal també per a la bombolla de convivència. Serà vigent, en principi, fins al 19 d'abril.

Tampoc està permès sortir del país, perquè continua vigent el tancament perimetral.

En el cas d'Andorra, la Generalitat ha informat que torna a l'equiparació comarcal amb l'Alt Urgell, és a dir, que es permet la mobilitat entre els dos territoris.

Només es poden fer desplaçaments fora de la comarca o dels límits de Catalunya per les excepcions previstes, com ara motius laborals, sanitaris, d'estudis, retorn al lloc de residència habitual, cura de persones grans, menors o amb dependència, o també dels menors en cas que els progenitors estiguin separats, exàmens inajornables o causes de força major.

També entren dins les excepcions previstes les competències esportives autoritzades i les excursions o colònies dels grups bombolla escolars.

En canvi, tenir una reserva en un hotel o allotjament turístic o una entrada per anar al teatre, per exemple, no dona dret a trencar el confinament comarcal.

Protecció Civil recomana portar una declaració d'autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament.

Continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí, a tot el territori.

Reunions

En les trobades i reunions socials, fins divendres inclòs, continua vigent la mesura de Setmana Santa acordada al Consell Interterritorial de Salut: màxim de 6 persones en espais públics exteriors, 4 en interiors i només els convivents en el cas dels domicilis.

A partir de dissabte, es torna a la norma anterior: un màxim de 6 persones tant a l'interior com a l'exterior, llevat que es tracti de convivents. S'encoratja fer-les a l'aire lliure i evitar els espais tancats, així com limitar les visites a les persones més vulnerables.

No s'ha fixat un límit de bombolles de convivència, però es manté la recomanació de limitar les interaccions socials.

Continua prohibit el consum d'aliments i begudes a les trobades o reunions als espais públics, excepte en els àpats a l'aire lliure a les sortides escolars i a les activitats de lleure i socioeducatives permeses.

Publicació 09.04.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina