Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Inici | Àrea de Serveis a les Persones | Regidoria de Salut i Consum | COVID19 | Ajuts als sectors afectats per les noves mesures anti-Covid
Ajuts als sectors afectats per les noves mesures anti-Covid
Obrir/tancar menú lateral
    • Tràmit per sol·licitar la nova línia d'ajuts per al sector de la restauració

El Departament d’Empresa i Treball ha obert el tràmit telemàtic per demanar el nou ajut adreçat específicament al sector de la restauració, afectat per les restriccions sanitàries decretades del 24 de desembre al 27 de gener. Més info aquí.


  •  
    • Prestació per a les persones en situació d'ERTO

Els treballadors en ERTO i amb contracte fix discontinu poden sol·licitar a partir del dilluns 5 de juliol de 2021 a les 9 del matí, i fins al 15 de juliol, ajudes d'entre 600 i 700 euros. Són ajudes que concedeix la Generalitat per complementar els ingressos i compensar la pèrdua de poder adquisitiu. Trobareu més informació a la fitxa adjunta:

Fitxer Acrobat-PDF de (141.62kB)

Fitxer: AJUT_EXTRAORDINARI_PERSONES_TREBALLADORES.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 141.62 kB


  • Ajut de suport a la solvència empresarial en resposta a la COVID19

Informem a la ciutadania que s'ha habilitat una nova línia d'ajuts destinats a reduir l’endeutament de les persones treballadores autònomes (empresaris i professionals) i les empreses no financeres més afectades per la pandèmia de la COVID-19, per al pagament de deutes contrets per les empreses des de març de 2020. La sol·licitud es pot presentar des de les 9.00 hores del dia 21 de juny de 2021 i fins al dia 30 de juny de 2021, a les 15.00 hores. Teniu la informació detallada en el següent document adjunt:

ajuts solvencia

ajuts solvencia

Fitxer: Fitxa_Ajuts_suport_solve__768_ncia_empresarial_covid19.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 148.04 kB


  • Ajuts extraordinaris per a les persones autònomes enfront la Covid-19 (2021)

A partir del divendres 19 de febrer, s'obre el tràmit d'inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l'activitat econòmica enfront de la COVID-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d'una microempresa. Teniu la informació detallada en el següent document adjunt:

Fitxer Acrobat-PDF de (170.74kB)

Fitxer: Fitxa_ajuts_extraordinaris_autonoms_2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 170.74 kB


  • Ajuts a petites empreses, microempreses, cooperatives i autònoms amb treballadors a càrrec afectats per un ERTO

El passat 15 de de febrer es va obrir el termini per la Inscripció prèvia a l'ajut extraordinari per a persones treballadores afectades per un ERTO derivat de la COVID-19 i per a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. Així doncs, les petites empreses, microempreses i les cooperatives amb establiment operatiu a Catalunya i amb treballadors en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) actiu, a data de 31 de gener de 2021, poden acollir-se a aquest nou ajut. Podeu accedir a tota la informació sobre aquests ajuts des d'aquest enllaç.

Fitxer Acrobat-PDF de (153.82kB)

Fitxer: Fitxa_ajut_empreses_amb_treballadors_amb_ERTO___Documentos_de_Google.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 153.82 kB

Tanmateix informem que el Consell Comarcal del Maresme posa en marxa un servei d'assessorament per la realització de la tramitació d'aquest ajut extraordinari.

Aquest servei estarà actiu del 16 al 25 de febrer en horari del 10:00 a 13:00 hores.

Qualsevol persona que necessiti fer ús d'aquest servei pot contactar als següents telèfons, les dades necessàries per tramitar aquest ajut són:

·         Dades d'identificació i  contacte de la persona sol·licitant.

·         Dades de l'empresa afectada per la situació de la COVID-19: NIF.

Posem a disposició dels interessats aquests dos telèfons temporals, en horari de 10:00 a 13:00 hores:

697 82 50 33

697 83 43 38


  • Segona convocatòria d'ajuts per a centres d'estètica i la restauració

El dilluns 21 de desembre s'obre la segona convocatòria d'ajuts per a centres d'estètica i la restauració relacionats amb les conseqüències de les mesures adoptades davant la segona onada de Covid-19. Teniu informació més detallada sobre aquests ajuts en el següent document. Tanmateix, podeu consultar aquí les FAQS sobre aquesta convocatòria d'ajuts.

Fitxer Acrobat-PDF de (45.11kB)

Fitxer: Subv_centres_estetica_i_restauracio_2a_convocatoria.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 45.11 kB


  • Línia de subvencions per a bars musicals i parcs infantils de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19

El DOGC publicat en data 26 de novembre de 2020 recull la resolució per la qual s'obre la convovocatòria d'ajuts per a bars musicals i parcs infantils. Els ajuts es poden sol·licitar a partir de les 12 del migdia del mateix dia 26. Teniu més informació al document següent:

ajuts bars musicals i parcs infantils

ajuts bars musicals i parcs infantils

Fitxer: FITXA_SUBVENCIONS_RESTAURACIO__ESTETICS_I_ALTRES___2a_ONADA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 144.73 kB


  • Línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19

La RESOLUCIÓ EMC/2810/2020 aprova les bases de la línia de subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19. Teniu la informació detallada en el següent document adjunt:

Fitxer Acrobat-PDF de (272.47kB)

Fitxer: AJUT_SECTOR_TURI__769_STIC.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 5
Mida: 272.47 kB


  • Nous ajuts a les persones autònomes com una mesura extraordinària de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19

A partir de dilluns dia 9 de novembre de 2020, a les 9 del matí, es podran presentar les sol·licituds de les subvencions destinades a les persones autònomes com una mesura extraordinària de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19.

L'ajuda consisteix en un import de 2.000 €.

Les ajudes s'atorgaran pel mateix ordre de presentació de les sol·licituds.

Juntament amb la sol·licitud no cal presentar cap documentació. Aquí us oferim una fitxa resumida amb les principals explicacions sobre com demanar aquest ajut:

Fitxer Acrobat-PDF de (138.97kB)

Fitxer: AJUT_EXTRAORDINARI_PERSONES_AUTO__768_NOMES___2A_ONADA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 138.97 kB

Recordeu que per fer la sol·licitud cal que us identifiqueu quan signeu la tramesa amb l'idCAT Mòbil o un certificat digital.

Per a més informació, podeu consultar el web de Canal Empresa.

Podeu consultar les bases aquí.


  • Nova linia de 50M d'€ de suport a la restauració, estètica, parcs infantils tancats i establiments tancats en centres comercials

En data 6 de novembre s'han publicat al DOGC les bases del nou paquet d’ajuts adreçat a bars, restaurants, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats, locals d’oci nocturn i negocis situats en centre o recinte comercial, afectats per les mesures de tancament acordades per fer front a la pandèmia.

Fitxer Acrobat-PDF de (142.84kB)

Fitxer: SUBVENCIONS_RESTAURACIO__769___ESTE__768_TICS_I_ALTRES___2a_ONADA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 142.84 kB

S’han agilitat els tràmits per demanar les subvencions, de manera que només caldrà omplir i enviar un formulari telemàtic.

En els propers dies estarà obert el tràmit online. Mentrestant, aquí teniu l'enllaç al decret llei.


  • Mesures urgents en l'àmbit de l'impost sobre estades turístiques i sobre l'IRPF.

El DECRET LLEI 36/2020, de 3 de novembre, adopta un conjunt de mesures urgents en l'àmbit de l'impost sobre les estades en establiments turístics i de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

D'una banda, hi ha la modificació de les tarifes de l'impost sobre les estades en establiments turístics.

I, de l'altra, els contribuents que, com a conseqüència de tenir més d'un pagador de rendiments del treball, resultin obligats a presentar la declaració de l'IRPF, sobre societats, sobre la renda de no residents i sobre el patrimoni, es poden aplicar una deducció en la quota íntegra autonòmica.

Podeu conultar el text publicat aquí.


  • Ajuts en l'àmbit cultural 

En data 3 de novembre s'ha publicat el DECRET LLEI 38/2020, pel qual s'adopten mesures en l'àmbit cultural per pal·liar els efectes de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19.

Una línia de subvencions per contribuir econòmicament a compensar la reducció d'ingressos corresponents als espectacles i activitats culturals cancel·lades per la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Poden optar a aquestes subvencions les persones físiques o jurídiques que tenien compromesa, aprovada o programada una o més actuacions professionals d'arts escèniques o música, que havien estat contractades o tenien compromisos en diversos projectes relacionats amb l'àmbit cultural.

Podeu accedir al text des d'aquí.


  • Ajut extraordinari de pagament únic per al manteniment de l'activitat econòmica de les persones treballadores autònomes

En data 4 de novembre de 2020 s'ha publicat al DOGC el Decret Llei 39/2020, en el qual s'aproven uns ajuts per als treballadors autònoms de 2.000€. A l'espera de la publicació del termini per poder presentar la sol·licitud, aquí teniu la informació bàsica sobre com accedir a l'ajut.


  • Mesures de suport al lloguer de locals afectats per la suspensió d'activitat

Ja ha entrat en vigor el Decret Llei 34/2020, de 20 d'octubre, de mesures urgents de suport a l'activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats, per la qual, en cas de suspensió del desenvolupament de l'activitat, la renda i altres quantitats degudes per la part arrendatària s'han de reduir en un cinquanta per cent respecte de les vigents mentre duri la mesura de suspensió.


  • Ajuts al sector de la restauració i dels centres d'estètica i bellesa

També s'ha publicat la resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.

Per facilitar i fer més entenedor el procediment de tramitació dels ajuts, us proporcionem la següent informació i documents:

  • Aquest espai del Canal Empresa conté un enllaç que resol algunes de les preguntes freqüents en relació amb el Decret Llei 34/2020.
  • D'altra banda, en aquest document pdf es presenta la línia d’incentius als sectors de la restauració i centres d'estètica i bellesa que ha posat en marxa la Generalitat.
  • També teniu disponible aquest vídeo explicatiu de les línies d'incentius per a la restauració i els centres d'estètica i bellesa:

 
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina