Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana

 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Pla de xoc amb noves restriccions anti-Covid a partir del dia 7 de gener

El govern ha endurit un altre cop les mesures per reduir els contagis de la Covid-19 després de les festes de Nadal amb un "pla de xoc" de 10 dies per aturar el creixement de contagis, que s'ha disparat les darreres setmanes. 

La decisió s'ha pres després que els indicadors de la malaltia hagin empitjorat considerablement. Cada cop hi ha més casos positius, el risc de rebrot s'enfila i augmenta la pressió als hospitals.

Les mesures entren en vigor a partir d'aquest divendres a les 6 del matí, l'endemà del dia de Reis, un cop es publiqui el decret al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), i duraran 10 dies, fins al 17 de gener.

Podeu consultar la resolució integrament aquí.

Què es pot fet i què no a Catalunya amb les noves mesures de prevenció?


Torna el confinament municipal

- A partir del dia 7, hi haurà confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina.


Restriccions al comerç

- Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres hauran de tancar.  A partir del dia 7, doncs, tots els centres comercials hauran de tornar a abaixar les persianes. 

- Durant el cap de setmana, també hauran de tancar totes les botigues no essencials.

Esport només a l'aire lliure

- L'esport només es podrà fer a l'exterior. Els gimnasos i altres centre esportius hauran de tancar portes fins al 17 de gener. Sí que es permetrà l'esport federat a l'aire lliure.


Sense extraescolars fora del grup bombolla

- Les activitats extraescolars només estaran permeses dins del grup bombolla. És a dir, totes les activitats que es fan fora del centre escolar quedaran prohibides.

- També quedaran suspeses les activitats de lleure.

- Tot i això, les escoles obriran, tal com estava previst, l'11 de gener.

Sense canvis a la restauració

- No hi ha modificacions relatives a la restauració. Bars i restaurants només poden obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

- Dins d'aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l'estona.

- Els establiments que fan menjar per emportar-se'n també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.


La cultura i els actes religiosos continuen amb restriccions

- S'hi mantenen les condicions actuals, d'un aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones. Això sí, el confinament municipal impedirà el desplaçament a una altra població.

- Els actes religiosos tenen un límit d'aforament del 30%, sempre que tampoc se superin les 1.000 persones si és a l'aire lliure o amb ventilació òptima.


Es manté el toc de queda

- Es manté el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí. 


Reunions i trobades només de 6 persones

- Continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, excepte les que siguin dins la bombolla de convivència.

restriccions 7 gener

Publicació 04.01.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina