Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Patrimoni
Obrir/tancar menú lateral
Patrimoni: Parc Litoral

  • PARC DEL LITORAL
    És la extensió verda més gran dins del nucli urbà, amb 30.846 m2. Situat davant del mar, esdevé un espai de joc per als més petits i un indret on passejar, llegir o buscar una estona de tranquil·litat. Però fa cinc segles endarrere el terreny formava part dels camps de conreu de la Masia de Can Villar.
     
    CAN VILLAR DE GRAU
    Construcció del segle XV - XVII
    És probablement la masia catalana d'època medieval més propera a la costa i la seva orientació cap al sud li permet de gaudir del màxim d'hores de sol durant el dia. Edifici de planta baixa, rectangular i d'un sol pis, amb construccions adossades i envoltada parcialment d'un clos. Entre aquest mur i la façana principal de la casa hi havia l'era. De la seva façana en destaquen la finestra gòtica amb els busts de l'home i la dona esculpits i el rellotge de sol.
     
    PARC DEL LITORAL
    Es la extensión verde más grande dentro del casco urbano, con 30.846 m2. Situado frente al mar, se convierte en un espacio de juego para los más pequeños y un lugar donde pasear, leer o buscar un rato de tranquilidad.
    Cinco siglos atrás el terreno formaba parte de los campos de cultivo de la Masía de Can Villar.
     
    CAN VILLAR DE GRAU
    Construcción del siglo XV - XVII
    Es probablemente la masía catalana de época medieval más cercana a la costa y su orientación hacia el sur le permite disfrutar del máximo de horas de sol durante el día. Edificio de planta baja, rectangular y de un solo piso, con construcciones adosadas y rodeada parcialmente de un cercado. Entre este muro y la fachada principal de la casa había la era. De su fachada destacan la ventana gótica con los bustos del hombre y la mujer esculpidos y el reloj de sol.
     
    PARC DEL LITORAL
    It is the largest green area within the urban area of the town, comprising 30.846 m2. Located in front of the sea, it is a playground for the little ones and also a place to wander, read or chill. Five centuries ago this ground belonged to the farmland of Masia de Can Villar.
     
    CAN VILLAR DE GRAU
    Building of 15th to 17thCenturies
    Located on the coastline, it most probably is the nearest Catalan country house to the coast, and its southern orientation offers the opportunity to enjoy the sun throughout the day. It's a ground floor building, occupying one entire floor with a rectangular plan, and it has attached buildings, which are partially surrounded by an enclosure. Between the wall and the main façade there was, at one time, the threshing floor. The façade is notable for its gothic window with carved male and a female busts and a sundial.


  • EL PONT DE LA VIA DEL TREN
    L'arribada del tren, el 1859 va ser un dels fets més rellevants a la vila, la via dividia el poble en dos: en un costat hi havia les cases i a l'altre les platges. Fer el pont per passar per la Riera va ser dificultós degut a que la Riera la major part de l'any és seca però l'aigua passa per sota del terra de  sorra i, quan plou, ho arrossega tot. Es van construir uns pilars grans i robusts que han sobreviscut als tres ponts que hi ha hagut: el primer de fusta, el segon de ferro i l'actual, de formigó. 
     
    EL PUENTE DE LA VÍA DEL TREN
    La llegada del tren, en 1859 fue uno de los hechos más relevantes en la villa, la vía dividía el pueblo en dos: en una lado estaban las casas y en el otro las playas. Hacer el puente para pasar por la Riera fue dificultoso debido a que la Riera la mayor parte del año es seca pero el agua pasa por debajo del suelo de arena y, cuando llueve, lo arrastra todo. Se construyeron unos pilares grandes y robustos que han sobrevivido a los tres puentes que ha habido: el primero de madera, el segundo de hierro y el actual, de hormigón.
     
    THE BRIDGE OVER THE TRAIN RAILWAY TRACK
    The arrival of the railroad in 1859 was one of the most relevant facts of the village, as the railway track divided the village into two parts: on one side there were the houses and on the other side there were the beaches. It was difficult to build the bridge over the Riera (river). The reason for this was that, during most the year, the river is dry. When it rains, however, water flows under and over the sand and sweeps everything away. Three large solid pillars have survived the three bridges built over the river. The first bridge was made of wood, the second was made of iron,and the current bridge is concrete.

 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina