Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Pàgines
Obrir/tancar menú lateral
Altres serveis gratuïts d'atenció a les persones
  •  

    Des de l'AECC-Catalunya contra el Càncer s'ha posat en marxa un nou servei específic gratuït d'Atenció al Dol per a qualsevol persona que hagi patit una pèrdua en les circumstàncies actuals de confinament, sigui per la causa que sigui. Una situació que no permet dur a terme un procés de dol amb normalitat, sinó que l'han de fer en solitari, sense amics ni família aprop, sense poder-se acomiadar i privats del suport necessari per a superar la pèrdua.
    És per això que des de l'AECC posen el seu equip de professionals de psicologia al servei de totes aquestes persones per acompanyar-les en el procés de dol i ajudar a fer-lo d'una manera menys traumàtica.
     

    El Departament de Justícia ha posat en marxa el programa Mediació: diàleg i acord davant el COVID (per a conflictes de parella relacionats amb separacions i divorcis), a través del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. De forma excepcional, aquest programa té caràcter gratuït per a les persones usuàries i es desenvolupa a través de mitjans telemàtics. El programa dona cobertura tant a les sessions informatives sobre la mediació com a les mediacions que es desenvolupin a partir de la declaració de l'estat d'alarma i fins que hagin transcorregut sis mesos des del seu aixecament.

    La Diputació de Barcelona posa a l'abast dels ajuntaments un servei de mediació en l'àmbit veïnal i de convivència que atendrà tots aquells conflictes que afectin la convivència veïnal: sorolls, vibracions, olors, humitats, males relacions… i, en l'àmbit familiar, problemes de convivència de caire intergeneracional (entre pares i fills, avis i nets…). S'ofereix una línia d'atenció telefònica de suport a la convivència en el marc del Servei itinerant de mediació ciutadana amb l'objectiu de rebaixar la tensió derivada del previsible increment de conflictes de convivència, arrel del confinament de la població als seus habitatges.
    Sol·liciteu aquest servei a través de l'adreça ajudescovid19@santpol.cat

    El Departament de Salut ofereix l'App Salut Emocional, una aplicació per a realitzar una avaluació de la vostra salut mental, i disposar d'eines per gestionar els símptomes de malestar, accedir a recursos professionals de salut mental i rebre indicacions i consells sobre què cal fer en cada situació. L'aplicació us proporciona un seguit de preguntes que us ajudaran a millorar el vostre estat d'ànim i, en el cas que fos necessari, se us facilitarà l'atenció amb un professional.

      

    Tornar a la pàgina d'inici de l'Oficina Virtual d'Assessorament Covid-19

 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina