Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Pàgines
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol de Mar amb la població ucraïnesa
  • Des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar us facilitem diferents informacions i enllaços d'interès sobre l'accés als diferents serveis habilitats per a la gestió de la crisi humanitària d'Ucraïna.

                   




    Informació per a persones refugiades

    • PERSONES AMB ALLOTJAMENT:

    La primera acollida es fa des de Benestar Social. Si es tracta de menors d'edat sense tutors legals, es posarà el cas en mans de la DGAIA.

    ESCOLARITZACIÓ DELS INFANTS

    Respecte el procés d’escolarització dels infants, tots ells tenen garantida un plaça gratuïta en un centre educatiu de qualitat en l'escolarització bàsica i obligatòria les consultes es poden realitzar a les Oficines Municipals d’Escolarització. Teniu més informació aquí.

    SOL·LICITUD D'ASIL

    Les persones que arriben d'Ucraïna estan en situació regular durant 90 dies. Per tant, tenen temps per demanar la documentació. La resolució de Protecció Temporal de persones desplaçades dona accés a un permís de residència, treball i altres drets socials per un període d'un any, ampliable a tres anys. Teniu més informació sobre la sol·licitud d'asil aquí.

    Les persones amb un passaport vigent poden sol·licitar permís temporal de treball a Fira de Barcelona, prèvia cita trucant al 910474444.


    ALLOTJAMENT I MANUTENCIÓ

    Per a més informació en relació a les peticions d’allotjament o manutenció, així com per a resoldre dubtes o demanar suport en altres aspectes, la Generalitat de Catalunya proporciona aquesta informació.

    ATENCIÓ SANITÀRIA

    Cal tenir present que totes aquelles persones que arribin des d'Ucraïna i encara no estiguin empadronades, se'ls facilitarà un CIP genèric per poder ser atesos sanitàriament en tot allò que necessitin. Només cal anar presencialment al Centre d'Atenció Primària (CAP).

    Podeu contactar amb el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Canet a través del telèfon 93 795 66 76. Teniu més informació sobre l'atenció sanitària a persones refugiades en aquest enllaç

    EMPADRONAMENT

    Per fer gestions d'empadronament, podeu contactar amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament a través del telèfon 93 760 04 51.

    • PERSONES SENSE ALLOTJAMENT:

    La primera acollida la fa Benestar Social. Si les persones refugiades no tenen cap mena de vincle amb Sant Pol i estan allotjats en un hotel o pensió, o bé estan allotjats de forma molt temporal al domicili d'algun familiar i/o conegut, es derivaran a Creu Roja de Canet, la qual s'encarregarà de cobrir les seves necessitats bàsiques i ubicar-les en un centre residencial.

    Si es tracta de menors d'edat sense tutors legals, es posarà el cas en mans de la DGAIA.


    Vull col·laborar

    INFORMACIÓ SOBRE L'ACOLLIDA DE PERSONES REFUGIADES

    La Generalitat de Catalunya està canalitzant totes les sol·licituds d'acollida a través dels següents canals:

    Número de telèfon 012 (atén en idioma ucraïnès)
    Correu electrònic: comiteacollida.igualtat@gencat.cat
    Formulari


    ACOLLIMENT DE MENORS D'EDAT SENSE TUTORS LEGALS

    El Departament de Drets Socials ha habilitat un circuit d'urgència per a l'acolliment de persones menors d'edat provinents d'Ucraïna sense tutors legals. Contacte:

    Número de telèfon 116111
    Correu electrònic: dgaia.dso@gencat.cat

    Teniu més informació sobr l'acollida de persones refugiades aquí.


    OFERIR AJUDES A ORGANITZACIONS

    Cliqueu aquí.


    DONAR MATERIAL I ALIMENTS

    Cliqueu aquí.

 
Versió per imprimir
Pujar al principi de la pàgina